Trobila in pihala po ugodni ceni

Kvalitetna glasbila za orkestre in druge zasedbe

Trobila in pihala - rogTrobila in pihala so inštrumenti, ki jih najdemo v različnih orkestrih, pa tudi kot del folklornih, narodnozabavnih in popularnih zasedb. Med pihala v grobem prištevamo piščali, flavte, oboe, klarinete, fagote in saksofone. Cena preprostejših piščalk in flavt je seveda nižja od kompleksnejših kovinskih pihal. Saksofon predstavlja nekakšen vmesni člen med trobili in pihali. Med trobila pa prištevamo trobento, pozavno, kornet, krilni rog, tubo in ljudska trobila (različni rogi). Glasbilom iz skupine trobil in pihal je skupen način igranja (pihanje), različen pa način, kako se zvok v njih razvije. Pri pihali niha zračni steber, ki potuje skozi ravno, pogosto leseno cev. Trobila pa imajo zavito cev, ki je vedno kovinska. Pri trobilih se višina tona s tresenjem ustnic določi že na ustniku, pri pihali pa s pokrivanjem luknjic na inštrumentu. V spletni trgovini z glasbili Melodija vam nudimo bogato ponudbo raznovrstnih trobil in pihal, ki bodo navdušila tako ljubiteljske kot tudi profesionalne glasbenike. Cena trobil in pihal iz naše ponudbe je zagotovo med najbolj konkurenčnimi na trgu. 

NUDIMO UGODNE CENE TROBIL

 

 

 

 

Rog (glasbilo)

Rog je glasbilo, ki ga uvrščamo med najstarejše inštrumente nasploh. Rog kot glasbilo posnema obliko (votlih) živalskih rogov. Sodobni rogovi so seveda tehnično in glasbeno dovršeni inštrumenti, ki od hornista zahtevajo veliko znanja zaradi številnih alikvotnih tonov in posledičnega bogatega zvoka. Dandanes si težko zamislimo simfonični in pihalni orkester brez roga, glasbilo pa se pojavlja tudi v drugih glasbenih zasedbah.

 

Kljunasta flavta – cena

Kljunasta flavta je izredno staro glasbilo, ki ohranja svojo priljubljenost še danes. Poznamo različne vrste kljunastih flavt, in sicer sopranino, sopran, alt, tenor, bas in veliki bas. Cena kljunaste flavte je odvisna predvsem od materiala (približno 10 - 20 eur za plastične, 80 eur za kljunaste flavte iz ebenovine). To velja predvsem za t.i. alt kljunaste flavte. Cena basovske flavte je lahko nekoliko višja. V naši ponudbi boste našli povečini lesene kljunaste flavte, cena katerih je zelo ugodna. Obiščite našo spletno stran in se prepričajte o ugodnih cenah kljunastih flavt.
V naši ponudbi boste poleg trobil in pihal našli tudi glasbila iz drugih skupin, kot so brenkala, tolkala, orfova glasbila in godala. 

PESTRA PONUDBA PIHAL - PREVERITE DANES