Godala - Kontrabas je vsestransko glasbilo

Odločite se za ugoden nakup različnih godal

Kontrabas in ostala godalaKontrabas je glasbilo, ki se je pojavilo v 16. stoletju. Glede na način igranja ga uvrščamo med godala, saj iz njega privabljamo zvok s pomočjo loka. V skupino godal uvrščamo tudi violino, violo in violončelo. Cena kontrabasa je v primerjavi z ostalimi godali nekoliko višja, saj gre za največje glasbilo v tej skupini, ki zahteva zelo skrbno izdelavo. Kontrabas je najnižje intonirano godalo, ki se pojavlja v številnih glasbenih zvrsteh, vse od klasične glasbe, jazza, rockabillyja pa vse do ljudske in narodnozabavne glasbe. Kontrabas običajno igramo z lokom, lahko pa nanj tudi brenkamo s prsti (t.i. pizzicato). Glasbenik lahko med igranjem kontrabasa stoji ali sedi. Kontrabasi so edina godala, ki transponirajo, in sicer eno oktavo navzdol – to pomeni, da je nota, ki jo zaigramo na ta inštrument, eno oktavo nižja. 

IZBIRAJTE MED RAZLIČNIMI VRSTAMI GODAL

 

 

 

 

Violina

Violina je najbolj znano in najbolj pogosto igrano godalo. Glasbilo izhaja iz Azije, v Evropi pa se je pojavila v 16. stoletju. Med najbolj priznane še dandanes sodijo italijanske violine. Violine predstavljajo največji del orkestra, pojavljajo pa se tudi v jazzu, popularni in folklorni glasbi. V spletni trgovini Melodija vam nudimo bogato ponudbo raznolikih violin.

 

Violončelo – cena

Violončelo je godalo, ki je uglašeno eno oktavo nižje od viole. Zelo pogosto se uporablja v zahodni klasični glasbi. V spletni trgovini Melodija vam nudimo 1/16, 1/8, 1/4,1/2, 3/4, 7/8, 4/4 in električna violončela. Cena posameznega violončela je odvisna od več kriterijev, zato vam priporočamo, da si ogledate pestro ponudbo na naši spletni strani, kjer vas čakajo tudi točne cene violončel. Poleg cen violončel si lahko ogledate tudi cene drugih glasbil, kot so bobni, kitare, harmonike, citre, klaviature za začetnike in izkušene glasbenike, različna pihala, pa tudi uglaševalci (npr. za uglaševanje kitare), raznovrstna trobila, ustne harmonike (orglice), ozvočenja, metronomi, knjige in učbenike, darilni program ter tudi ugodni rabljeni inštrumenti.
Vljudno vabljeni k ogledu ponudbe in nakupu kvalitetnega inštrumenta pri spletni trgovini Melodija!